Zij-instromers CASPIR

LET OP! Maatwerktraject!

Heb jij een alternatieve spirometriecursus gevolgd en wil je ook je CASPIR-certificaat behalen? Meld je voor 1 maart 2024 aan via onze nascholingspagina. Vul daarnaast de vragenlijst in om te beoordelen of je aan de minimale eisen* voldoet. De kosten voor aanmelden bedragen € 35,00. Op basis van je gegevens wordt door CAHAG bepaald welke onderdelen van de CASPIR-cursus je nog moet volgen om je certificaat te krijgen. Je krijgt vervolgens een maatwerktraject aangeboden met een prijsopgave. Net zoals bij de reguliere CASPIR-cursus kunnen we dit gereduceerd aanbieden. Interessant is de mogelijkheid om module 5 (de examenavond) te vervangen door een praktijkexamen on the job. Hierbij komt een CASPIR-gecertificeerde longfunctieanalist naar jouw praktijk om een assessment af te nemen en je bij te scholen. Let op: het praktijkexamen on the job vervangt je portfolio voor de 3-jaarlijkse herregistratie.  Zie voor meer informatie hercertificaat.

Heb je al bericht ontvangen van CAHAG met een maatwerktraject? Meld je dan ook aan via de aanmeldknop, zodat we jouw scholing in ons systeem kunnen verwerken.

Datum en tijd:
Nader te bepalen na aanmelding en goedkeuring door CAHAG

Locatie:
Module 1: digitaal
Module 5: de praktijk van de zij-instromer

Docenten:
Module 5: Longfunctieanalist Meander Medisch Centrum

Doelgroep:
Uitvoerders en beoordelaars van spirometrie in de huisartsenpraktijk die eerder een cursus spirometrie gevolgd hebben die aan de volgende minimale eisen voldoet:

 1. Blended learning
 2. Minimaal een van de docenten is een longarts, kaderhuisarts en/of longfunctie-analist
 3. De adviezen in de cursus komen overeen met de adviezen in de ERS/ATS standaarden en de NHG-standaarden.
 4. De gevolgde cursus is/was geaccrediteerd voor minimaal 4 punten.

Zij-instromen wordt niet aangeboden om via een andere route het CASPIR-certificaat te verkrijgen, maar om zorgverleners te helpen om de kwaliteit van spirometrie in de praktijk te kunnen blijven verbeteren ondanks dat eerder gekozen is voor een andere scholing. Indien bewust voor een andere scholing met daarna het zij-instroomtraject van CASPIR gekozen wordt om goedkoper of met minder inspanning CASPIR-gecertificeerd te raken, dan kan de toegang tot deze procedure geweigerd worden.

Kosten:
Kosten op aanvraag

Accreditatie:
Geaccrediteerd.

Afmeldkosten bij gratis scholing:
Bij verzuim of afmelding binnen twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht van 25 euro.

* Een cursus gevolgd is zoals bij doelgroep weergegeven

 1. Deze cursus niet langer geleden dan 5 jaar heeft plaatsgevonden en/of dat er in de afgelopen drie jaar tenminste twee bijscholingsactiviteiten hebben plaatsgevonden, zoals
  1. Groepsbijeenkomsten
  2. Casuïstiek bespreken
  3. Portfolio beoordeeld
  4. Training on the job.

 

01/01/2023 00:00 - 00:00
Zie tekst
Huisartsen, POH,
Kosten: Zie tekst
Accreditatie: Zie tekst
 • Algemene voorwaarden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.