Thuismonitoring bloeddrukmeting – Groep 3

LET OP! 1 HA & 1 POH per aanmelding!

Thuismonitoring van de bloeddruk is een effectieve manier om patiënten met hypertensie te begeleiden en te behandelen. Het stelt de patiënt in staat om zelf de bloeddruk te meten en de resultaten te delen met de zorgverlener. Dit kan leiden tot een betere therapietrouw, een betere bloeddrukcontrole en een lager risico op cardiovasculaire complicaties. In dit project leer je hoe je thuismonitoring van de bloeddruk kunt implementeren in je praktijk, welke apparatuur en protocollen je kunt gebruiken en hoe je de gegevens kunt interpreteren en feedback kunt geven aan de patiënt.

Leerdoel
Het doel van dit project is het verhogen van de zelfredzaamheid van de patiënt binnen Cardio Vasculaire Risico Management (CVRM), waardoor de patiënt minder vaak naar de praktijk hoeft te komen voor controle bloeddrukmeting en meting bij mogelijke indicatie voor medicatie. Hierdoor worden POH en/of huisarts ontlast en ontstaat er meer tijd voor patiënten met een andere zorgvraag.

Na de scholing zijn de deelnemers op de hoogte van de verschillende manieren van bloeddruk meten, de streefwaarden en zijn zij in staat hun patiënten te begeleiden

Voor wie is dit project bedoeld?

  • De praktijk beschikt bij voorkeur over HIS waarmee connectie gemaakt kan worden met Pharmeon (uw zorg online app) zodat de uitslagen vanuit de bloeddrukmeter uit te lezen zijn

Na de scholing ontvangen de huisarts en POH:

  • Twee bloeddrukmeters t.b.v. uitleen aan patiënten
  • Een instructie pakket voor in de praktijk én voor de patiënt

Data en tijden
30 januari 2024, inloop vanaf 17.30 uur met een broodje, training van 18.00-19.00 uur

Locatie
Huisartsen Eemland, Basicweg 12c, Amersfoort

Docent
AnneTo Boddeüs, kaderhuisarts hart- en vaatziekten

Doelgroep
Per huisartsenpraktijk één huisarts en één Praktijkondersteuner

Accreditatie
Wordt aangevraagd

Afmeldkosten bij gratis scholing
Bij verzuim of afmelding binnen twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht: voor de huisarts 50 euro en voor de POH 25 euro.

30/01/2024 18:00 - 19:00
Huisartsen Eemland, Basicweg 12C te Amersfoort
Huisartsen, POH,
Kosten: Zie omschrijving
Plekken over: 6
Accreditatie: Wordt aangevraagd
  • Algemene voorwaarden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.